Matematik

Matematik hjælp?!

04. november 2010 af AnalisCanalis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave hvor der står følgende:

Maskine P6 kører med papirfarten 550 m/min og dens papirbredde er 3.1 m

Maskine P7 kører med papirfarten 650 m/min og dens papirbredde er 34,8 m

Så har jeg besvaret en af opgaverne hvor der står; "hvor mange m2 papir laver P7 på et minut? og det samme med P6

Så har jeg kommet frem til det rigtige resultat som er:

P6 = 1705 mpr. min

 P7 = 3120 m2 pr. min

Så lyder spørgsmålene som jeg ikke kan finde ud af:

- Hvor mange procent laver P7 mere end P6

De to papirmaskiner på Dalum Papirfabrik kører døgnet rundt hele året

- Hvor mange km2 papir produceres der om året?

Østre skole bruger 400.000 stykker A4 papir på et år, 16 stykker A4 papir har et areal på 1 m2

- Hvor lang tid skal P7 køre for at dække skolens årlige forbrug af A4 papir?

Please hjælp, er sat helt fast i det!


Svar #1
04. november 2010 af AnalisCanalis (Slettet)

please en eller anden! :(


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 kig i din postbox


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2010 af fortabtdanskelev (Slettet)

650 *34,8 er ikke små 3120 

men 22620m^2/min

tager lige det hele ned:

- Hvor mange procent laver P7 mere end P6

her tager du og finder procent (100dele) ved brug af denne formel:

P7/P6 = 1,8299
da 1 af dem tæller som P6 må vi mene at P7 produktere 0,8299 gange mere end P6 altså 82,99%

De to papirmaskiner på Dalum Papirfabrik kører døgnet rundt hele året

- Hvor mange km2 papir produceres der om året?

først bestemmes der antalet af min på et år
60 på en time

24 på et døgn

365 på et år

60*24*365=525600 min/år

dette ganges med resultatet fra den aller første opgave:
 

525600*(1705+3120) (min*m^2)/(min*år)  min går ud med min og vi får resultatet i m^2/år

2.536.020.000 m^2

resultater skulle være i km^2 så der divideres med 1000^2

så vi får 2.536,02 km^2

Østre skole bruger 400.000 stykker A4 papir på et år, 16 stykker A4 papir har et areal på 1 m2

- Hvor lang tid skal P7 køre for at dække skolens årlige forbrug af A4 papir? 

1 m^2 til 16 stykker  så 

25.000 m^2 til 400.000 stk

25.000 divideres med antallet af m^2 produktseret som er 3120 m^2

så vi får 8,0128 min

du burde få idéen dog vil jeg foreslå du lige tjekker det igennem


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2018 af Rajah103

fortabtdanskelev?

(min*m^2)/(min*år) 

hvad skal der stå i de bokse?


Skriv et svar til: Matematik hjælp?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.