Matematik

Differentialkvotient 2 variable

05. november 2010 af magnuspersson (Slettet)

"I en omegn af punktet (x0,y0)=(0,0) definerer ligningen (2*e^x+x*e^y+y=2) den variable y implicit som en funktion y=y(x) af x. Bestem differentialkvotienten y'(0)."

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse den. Jeg har forsøgt, at isolere y, men jeg går død ved leddet "x*e^y"


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der skal gælde

2·ex + x·ey(x) + y(x) = 2 , så vi får ved differentiation

2·ex + ey(x) + x·ey(x)·y'(x) + y'(x) = 0

Sættes x = 0 og y(0) = 0, fås

y'(0) = -3


Svar #2
05. november 2010 af magnuspersson (Slettet)

Skal man bare differentiere på hver sin side af lighedstegnet? Hvordan differentieres "x*e^y(x)"? Jeg kan se, at du har fået det til "e^y(x)+x*e^y(x)*y'(x)", men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man bruger reglen for differentiation af en sammensat funktion.


Skriv et svar til: Differentialkvotient 2 variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.