Matematik

MATEMATIK på A-niveau!!

05. november 2010 af nuursa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Her er nogle opgaver som jeg simpelhen ikke kan finde ud af, og det vil være en stor hjælp hvis nogle kunne hjælpe mig med dem.

 Opgave 1.009

En parabel er bestemt ved ligningen : y=x2-x-2
Bestem toppunktet for parablen.

Opgave 1.011

En funktion f(x)=7 lnx – 2x2
Bestem monotoniforholdene for funktionen f

Opgave 2.002

I en trekant ABC, gælder |BC|= 2|AB| og |AC|=5/2|AB|
Bestem cos C
Bestem arealet af trekanten ABC udtrykt ved c

Opgave 3.002

Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet Y sig (målt i bestemt enheder) efter forskriften:
y=31,5*0,884t, Hvor t et tiden

Bestem t for Y= 19


Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften: z=20,3+61,4*0,884t
Hvor t er tiden
Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opg 3.002 er spinatopgaven. Se denne tråd fra tidligere i dag https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=914877

Opg 1.009 Brug topppunktsformlen for parabelen (kig i bogen).

Opg 2.002 Brug cosinusrelationen

cos(C) = (a2 + b2 -c2)/(2ab) . Siderne a = |BC| og b = |AC| er givet i enheder af siden c = |AB| .


Svar #2
07. november 2010 af nuursa (Slettet)

 okay tak har fundet ud af hvordan opg. 2.002  og opg. 3002 udregnes

men hvordan skal jeg kunne udregne 1.009 ud fra de angivne tal? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2010 af mathon

Opgave 2.002


Svar #4
07. november 2010 af nuursa (Slettet)

 ooorgh 1000 tak Mathon du er en engel!!!! :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. november 2010 af mathon

Opgave 1.011

 

Vedhæftet fil:monotoniforhold_1.doc

Svar #6
10. november 2010 af nuursa (Slettet)

 jeg forstår ikke helt beregningen af opgave 2.002? hvorfor er der 2c" ved alle talene? 


Skriv et svar til: MATEMATIK på A-niveau!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.