Matematik

hjælp til sammensatte funktion

06. november 2010 af smilme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har svært ved at differentier følgende sammensatte funktioner. Jeg ved godt at jeg først skal finde det ydre og det indre og sætte den differetieret i formlen: h"(x) = f" (g(x)) * g"(x). Håber der er nogen der kigger på det.

f(x) = 2 * 7-x

f(x) = -2-x -1

f(x) = 2sin(x2-2x)

f(x) = 3sin(2x+5) -1

f(x) = 65 * e-0,72x

f(x) = 2,5 * (1,3x + 2,3)


Svar #1
06. november 2010 af smilme (Slettet)

er der overhovedet ingen der vil hjælpe her???


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Formlen for den afledede af en sammensat funktion gælder kun for den 1. afledede, ikke for de højere afledede, sådan som dit udtryk antyder det:

(f(g(x))' = f'(g(x))·g'(x)

Ved de to første funktioner, benyt, at     ax = ex·ln(a)


Svar #3
06. november 2010 af smilme (Slettet)

vil du ikke lave en af dem som eksempel, så skal jeg nok lave resten


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

f(x) = 2·7-x = 2·e-x·ln(7) ⇒ f'(x) = -2·ln(7)·e-x·ln(7) = -2·ln(x)·7-x

f(x) = 2·sin(x2-2x)  ⇒  f'(x) = 2·cos(x2-2x)·(x2-2x)' = 2·cos(x2-2x)·(2x-2) = 4·(x-1)·cos(x2-2x)


Skriv et svar til: hjælp til sammensatte funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.