Matematik

brøker

07. november 2010 af bullah - Niveau: 8. klasse

hej

der er 600 elever på en skole og 40 af eleverne bruger briller

hvor stor en del er det????

jeg har glemt hvordan man gør :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af Mongomaniac (Slettet)

 40/600

divider vært  tal med de samme tal, så de begge bliver mindst mulige hele tal

du kan f.eks. starte med at dividere med 10

4/60

så med 4 

1/15 og så har du svaret.

nemlig 1/15


Svar #2
07. november 2010 af bullah

tak for det... men

hvordan skal jeg skrive det ind på excel


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2010 af Mongomaniac (Slettet)

 bare skriv 1/15 divisionstegn er det samme som en brøkstreg.

mht. udregning så kan du skrive 40/600 = 1/15 da 600 / 40 = 15 og 40/40 = 1


Svar #4
07. november 2010 af bullah

tak for svaret


Skriv et svar til: brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.