Matematik

Bestem kassen dimensioner så overfladen bliver mindst mulig!

07. november 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau


Hej med jer.. har problemer med denne opgave , håber i kan hjælpe mig :)

En lukket kasse skal have rumfanget 144 liter = 144 000 cm ^3. Kassen skal være dobbelt så lang som den er bred. Bestem kassens dimensioner, så overfladen bliver mindst mulig.

Jeg skal herfra have udregnet en formel for arealet og omkredsen ..
Vi har før udregnet samme eksempel, men hvor kassen dåg manglede et låg
Her så arealet og omkredset ud på følgende måde :

A : x * 2x + 2*x*h + 2*2x*h
    = 2x^2 + 6xh

Rumfanget V = x*2*x*h
                        = 2x^2h

Hvordan skal jeg opstille en formel for en kasse med låg ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn arealet af låget og læg det til overfladearealet uden låg.


Svar #2
07. november 2010 af studerende20 (Slettet)

arealet af låget er vel x * 2x ikke ?

skal jeg så bare lægge det til ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det skal lægges til det oprindelige areal uden låg. Kassens rumfang er uændret.


Svar #4
07. november 2010 af studerende20 (Slettet)

hmm dvs ..

at der nu står :

-x * 2x + 2 * x * h + 2 * 2x * h + x*2x 

- 2x^2 + 2xh + 4xh + 2x^2 

-4x^2 + 6xh 


 - er det korrekt ?  

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, hvad laver det minus foran det første led?


Svar #6
07. november 2010 af studerende20 (Slettet)

hov det er en fejl.. men jeg skal vel lægge 2x^2 + 2x^2 ... så det bliver til 4x^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt.


Svar #8
07. november 2010 af studerende20 (Slettet)

tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bestem kassen dimensioner så overfladen bliver mindst mulig!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.