Matematik

Matematik??? Hjælp

07. november 2010 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen er stødt i en opgave jeg ikke kan komme videre med håber I kan hjælpe mig...

Skriv 110 og 1235 som et produkt af tre primtal???

jeg skal bruge tre primtal for at finde restultatet 110 og 1235, men enden for jeg mindre eller mere.. Pleas Hjælp mig

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

110 = 2·55 = 2·5·11

1235 = 5·247 = 5·13·19


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2010 af d0pin (Slettet)

 1223 + 5 + 7 = 1235

101 + 2 + 7 = 110

Hvis det altså er sådan du mener ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opgaven beder om at skrive tallene som et produkt af tre primtal, ikke som en sum af tre primtal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2010 af d0pin (Slettet)

 #3 Det kunne opgaven da bare have sagt til mig, men tak :)


Svar #5
07. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Find de næste tal i rækkerne og beskriv, hvordan tallene vokser.

0,2,8,26,80,242
hvad skal jeg her ved ikke rigtig???


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2010 af d0pin (Slettet)

 3^x-1

altså 3^0 - 1 = 0

3^1 - 1 = 2

3^2 - 1 = 8

osv.

de næste tal er 728, 2186, 6560, 19682 :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

Tallene vokser på følgende måde: +2+6+18+54 altså hver gang vokser det tre gange mere...


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2010 af d0pin (Slettet)

 **RETTELSE AF SVAR NR #6**

____________________________

3*x + 2

altså 3*0 + 2 = 2

3*2 + 2 = 8

3*8 + 2 = 26

osv.

Tallet er 3*242 + 2 = 728 :)


Svar #9
07. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

nu kan jeg bedre forstå det, troede først det voksede 2 gange, men det er da let.

Hvad er en ottendedel af : 100

100/8

er det måske sådan???


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. november 2010 af d0pin (Slettet)

 Ja 100/8 = 12,5


Svar #11
07. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

hm okay

Hvad med denne opgave.

Som svar på en matematikopgave fik Anne 1/4 og Tom 0,4.

a) Er der forskel på de to svar? Hvorfor?

Ja der er forskel --> 1/4 er 0,25 mindre end 0,4

I en anden opgave skrev de 1/3 og 0,33

b) Er der forskel på de to svar? Berund.

Der er ikke forskel på de to svar da 1/3 er det sammen som 0,33


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. november 2010 af d0pin (Slettet)

 Det lyder vidst meget rigtigt ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Strengt taget er 1/3 ikke det samme som 0,33 .  0,33 er 1/3 skrevet som decimaltal afrundet til 2 decimaler.


Skriv et svar til: Matematik??? Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.