Matematik

Opg. 1

07. november 2010 af Anegrethe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens. Jeg sidder med en matematik opgave, som jeg er i tvivl om.

Opgaven lyder:

I et k-system er A(0,0) og B(6,4).

a) Bestem en ligning for midtnormalen m til linjestykket AB.

Det har jeg fået til at give, y=-5/3x+4, jeg ved ikke, om det er rigtigt?

Så står der oplyst, at midtnormalen skærer 1-aksen i punktet C.

b) Bestem linjestykket |BC|

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal beregne dette. Jeg har prøvet at bruge dist formlen, men får det ikke rigtig til at passe.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af peter lind

Find skæringen mellem midtnormalen og 1-aksen og brug derefter afstandsformlen. Hvad mener du med at du ikke kan få det til at passe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Midtnormalen skal have vektoren AB = (6,4) som normalvektor og gå gennem punktet (3,2) .

Ligningen for midtnormalen er derfor 6x + 4y + c = 0, hvor c bestemmes, så punktet (3,2) er på midtnormalen:

6·3 + 4·2 + c = 0 , dvs c = -26 . Ligningen er derfor

y = -(3/2)x + 13/2

Punktet C ligger på midtnormalen med x=0 . C har derfor koordinaterne (0, 13/2) . Beregn nu |BC| .


Svar #3
07. november 2010 af Anegrethe (Slettet)

Jeg har tegnet den ind  på geometer og fundet afstanden mellem BC, men kan ikke få det til at passe med det jeg har udregnet.


Svar #4
07. november 2010 af Anegrethe (Slettet)

#4, hvordan kan det være du får den til at give 13/2, jeg får den kun til at 13.

Jeg har lavet en fejl mht ligningen. Så bare glem det jeg skrev før. Men jeg har fået en ligning på y=-3/2+13


Svar #5
07. november 2010 af Anegrethe (Slettet)

y=-3/2x+13


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Den er ikke rigtig. Den går ikke gennem punktet (3,2) .


Svar #7
07. november 2010 af Anegrethe (Slettet)

Mange tak. Jeg har forstået det nu :)


Skriv et svar til: Opg. 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.