Matematik

Omkreds af trekant

07. november 2010 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :) jeg har en opgave hvor jeg skal finde arealet af en byggegrund (5-kantet). Jeg har delt den op i trekanter for at finde de længder jeg mangler, men så skal jeg bare vide hvordan man regner en side ud i en vilkårlig trekant?

Jeg tænkte på at bruge pythagoras, men kan den ikke kun bruges i retvinklede trekanter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Jo, Pythagoras kan du kun bruge i retvinklede trekanter. Måske er der en enkelt retvinklet trekant et sted? Ellers skal du sikkert bruge cosinusrelationen.


Svar #2
07. november 2010 af sweeti14 (Slettet)

Jeg sender lige en billede af den.

Jeg tænkte også på at bruge cosinusrelationerne, problemet er bare at dem har jeg lært på en anden skole. Der hvor jeg går nu er vi ikke blevet undervist i det, så jeg tror ikke det er meningen vi skal bruge dem.

Vedhæftet fil:Skitse.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Du har ret, du skal ikke bruge cosinus her, men du skal opdele figuren i flere retvinklede trekanter. 

Den side, som pilen peger på, er også hypotenuse i en retvinklet trekant, hvor katederne er henholdsvis 7 og (12-4 = 8) lange.

Den side, der er nederst til højre er ligeledes hypotenuse i en trekant med katederne: (12-8 = 4) og (16 - 7 = 9)

Håber det hjælper dig lidt


Svar #4
07. november 2010 af sweeti14 (Slettet)

Hehe nåe ja, selvfølgelig. Tak :D


Svar #5
07. november 2010 af sweeti14 (Slettet)

:D


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Velbekomme :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Grunden består af en retvinklet trekant, et rektangel, endnu en retvinklet trekant, hvori de to kateter let beregnes, samt en almindelig trekant, hvori kendes to sider, og hvor den mellemliggende vinkel kan beregnes, da den er ensliggende med den ene vinkel i den første retvinklede trekant. De to manglede ydersider kan derfor beregnes dels ved cosinusrelationen i den almindelige trekant, og dels ved Pythagoras i den anden retvinklede trekant. Endelig findes arealet ved beregning af arealerne af de indgående figurer.


Skriv et svar til: Omkreds af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.