Matematik

Matematik

07. november 2010 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen kan I hjælpe mig med denne opgave???

Anne, Søren og Lars skal dele 2500 kr. mellem sig. Anne får 40%, Søren får 3/8 og Lars får resten.

Hvor stort et beløb får de hver?

Anne: 2500*40/100=1000 kr. --> Anne får 1000 kr.

Håber I kan hjælpe mig

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Søren får 3/8 af 2500 = (2500:8*3) =937,50

Hvor meget får Lars så?


Svar #2
07. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Lars får: 2500-1000-937,50=562,50


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 nemlig


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2010 af Krabasken (Slettet)

A) 40% = 4/10 =16/40

S) 3/8 = 15/40

L) Resten (40-16-15)/40 = 9/40
----------------------
2500/40 = 62,50

A) 62,50 * 16 = 1000 kr

S) 62,50 * 15 = 937,50 kr

L) 62,50 * 9 = 562,50 kr


Svar #5
07. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Hvor stor en procentdedl udgør 40 kr. af 120 kr?
40/120*100=33,33

er det ikke sådan man regner det ud


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Jo, det er rigtigt :-)


Svar #7
07. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

hvor stor en procentdel udgør 150 m af 75 m?

150/75*100=200%

tror det er sådan men ikke sikkre


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 rigtigt


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.