Matematik

opgave med hjaelpemidler, omkring svingningstid for et pendul

08. november 2010 af madsko (Slettet) - Niveau: B-niveau

x=afstanden fra ophaengningspunkt til stangens midtpunkt M, i meter. Svingningstiden T for denne stang maales i sekunder og er givet ved formlen:

T=0,58*kvarod((1+(12x^2))/(x)), 0>x>0,5.

c) Bestem den mindst mulige svingningstid for stangen.

Der har jeg virkelig brug for hjaelp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af mathon

                                     T(x) = 0,58*√((1+12x2)/x)

    differentiér og find minimum

                                     Define T(x) = 0,58*√((1+12x^2)/x)

    ekstremum            solve(d(T(x),x)=0,x)

    find den af x-værdierne, der er minimumspunkt
    og beregn den koordinerede Tmin-værdi

                                    

                                    


Svar #2
08. november 2010 af madsko (Slettet)

ifoelge cas :

x=,288   og   x=-,288

Passer?

pfh tak for hjaelpen.

vh


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2010 af mathon

     xo = 0,289

i en lille omegn om xo
er fortegnsvariationen for

                                                    T'(x)

                                                              __________xo__________   
                                                                        -         0      +

hvorfor T(x) har minimum for x = xo
hvoraf

                                                     Tmin = T(0,289) = 2,091


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2010 af mathon

                        T'(x)   →   T '(x)


Svar #5
08. november 2010 af madsko (Slettet)

Hvor fedt du gad!


Skriv et svar til: opgave med hjaelpemidler, omkring svingningstid for et pendul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.