Matematik

andengrads ligning i funktion

08. november 2010 af mikkelmetzsch (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg har før skrevet en ligning, hvor jeg fik af vide at jeg kunneregne den ud ved hjælp af en andengrads ligning.

men da jeg spurgte hvordan fik jeg ikke noget svar, så jeg ville bare høre hvordan jeg skulle regne den her ligning ud ved hjælp af en andengrads ligning

-0,16x-0,04x² *5x-1,4x²= -627,64

Ps: jeg ved godt hvordan man regner en andengrads ligning ud


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2010 af MATHisfun (Slettet)

Denne ligning kan omskrives:

-0,16x-0,04x² *5x-1,4x²= -627,64   =>   -0.2x^3 - 1.4*x² - 0.16*x + 627.64=0

Ved at omskrive og rykke rundt på ledene kan man altså komme frem til til et tredjegradspolynomium/-ligning

 Kan ikke umiddelbart se at det kan løses som 2. gradsligning. Det kan dog godt umiddelbart være svært at løse en 3. gradsligning.


Svar #2
08. november 2010 af mikkelmetzsch (Slettet)

okay  tak for hjælpen kigger på det  :)


Skriv et svar til: andengrads ligning i funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.