Matematik

ligning med tekst 2

08. november 2010 af amandana (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et antal personer skal deles ligeligt om at betale et beløb. Hvis hver person betaler 870 kr. mangler der 20 kr. i at beløbet er betalt. Betaler hver person 880 kr. overstiger betalingen beløbet med 40 kr. Find beløbet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du bliver ved med den slags opgaver. Du har lige fået hjælp i denne opgave https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=916670

Prøv nu selv at løse denne opgave. Vi kan hjælpe dig, hvis du har konkrete problemer og er gået i stå.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

Du kan i denne opgave med fordel bruge to ligninger med to ubekendte. 

Prøv at sætte antallet af personer til "x" og beløbet, som du skal finde til "y"

så burde du kunne lave to ligninger: 

Den første skal bygge på disse oplysninger: Hvis hver person betaler 870 kr. mangler der 20 kr. i at beløbet er betalt.

Den anden ligning skal bygge på disse oplysninger: Betaler hver person 880 kr. overstiger betalingen beløbet med 40 kr.

Prøv nu at skrive de to ligninger, og kan du ikke finde ud af at løse dem hjælper vi dig videre. 


Svar #3
08. november 2010 af amandana (Slettet)

Jeg har skrevet

x*870=y-20

og

x*880=y+40

hvordan regner jeg det så ud?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Træk den første ligning fra den anden ligning , så fås 10x = 60 . Heraf findes x, og y, beløbet, kan så findes.


Skriv et svar til: ligning med tekst 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.