Matematik

Delvis integration og/eller integration

08. november 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Jeg skal løse en opgaven omkring Delvis integration og/eller integration som overskriften fortæller (:  

Der er 20 opgaver omkring det, men der er fire jeg ikke kan finde ud af, så håbede på hjælp :)

a) ∫ (x^2 * lnx) dx 

b)  ∫ x^2 * ln(x^3+6) dx

c) ∫ x^2 * (x^3 +2)^2 dx

d) ∫ ((e^ √x ) / (√x )) dx 

Mange tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt, at du kender en stamfunktion til x2 og kender den afledede af ln(x) . Der kan så foretages partiel integration.


Svar #2
08. november 2010 af EmilieBN (Slettet)

Jeg kan godt se det, men jeg kan ikke helt forstår hvordan jeg skal regne det ud :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) ∫ x2·ln(x) dx = (1/3)x3·ln(x) - ∫ (1/3)x3·(1/x) dx = (1/3)x3·ln(x) - ∫ (1/3)x2 dx = (1/3)x3·ln(x) - (1/9)x3 + k


Skriv et svar til: Delvis integration og/eller integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.