Matematik

2. gradsligning

09. november 2010 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs følgende 2. gradsligninger:

a)   4x2+5x+1=0.

b)   4(x+1)2+5(x+1)+1=0

c)   4x2(x)+5cos(x)+1=0

Jeg er ikke så god til 2. gradsligninger, så jeg håber meget på hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af mathon

hvad kan du ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2010 af mathon

a.

                     4x2 + 5x + 1 = 0

                                d = 52 - 4·4·1 = 25 - 16 = 9

                                √(d) = √(9) = 3

rødder:

                       x = (-5 ± 3))/(2·4)

                       x = (-5 ± 3))/8

                       x = -(1/4)   v   x = -1


Svar #3
09. november 2010 af came (Slettet)

Nej, kan du hjælpe?

Tak, jeg prøver, at løse opgave b, men den ser forkert ud. Kunne du hjælpe yderligere? På forhånd tak. Jeg trænger til øvelse.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2010 af mathon

c)
         skal vel være

                                          4cos2(x) + 5cos(x) + 1 = 0


Skriv et svar til: 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.