Matematik

Calculus 2

09. november 2010 af topsecret (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude,

Jeg sidder med en opgave som jeg ikke kan finde ud af.. Opgaven lyder:

"Find an equation of the curve that passes through the point (1,1) and whose slope at (x,y) is y2/x3"

Jeg aner slet ikke hvad jeg skal gøre.. Håber der er nogen der kan hjælpe mig :)

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af NejTilSvampe

 dy/dx = y^2 / x^3 

løs differentialligningen ved seperation.

1/y^2 dy = 1/x^3 dx 

-1/y = -1/(2x^2) => y = 2x^2 + C

tror jeg nok.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det svarer til at løse differentialligningen

dy/dx = y2/x3 med begyndelsesværdien y(1) = 1.

Differentialligningen kan løses ved separation af de variable.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2010 af pensionist (Slettet)

Kurvens hældning er dy / dx = y2 / x3

heraf  dy / y2 = dx / x3 som umiddelbart kan integreres.


Svar #4
09. november 2010 af topsecret (Slettet)

Jeg får y= 2x2 -1 kan det passe?:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2010 af NejTilSvampe

 #4 -  gør prøve:

2*1^2 - 1 = 1    så ja det kan passe.


Skriv et svar til: Calculus 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.