Matematik
areal???
man ser en skitse af en graf for f
den har nulpunkterne 0, 3 og 5 og er positiv i intervallet 0-3 og er negativ i 3-5. punktmængden fra 0-3 hedder M1 og det andet hedder M2
det oplyses at integralet (nedre grænse 0 og øvre 5) af f(x) dx = 2 og arealet af området M2 = 1
så skal jeg bestemme integralet (nedre grænse 3 og øvre 5) af f(x) dx - hvordan gør jeg det?
skal yderligere bestemme arealet af området M1?? hvordan gør jeg det?? på forhånd tak!
Svar #1
09. november 2010 af peter lind
Areaet af M2 = -∫35f(x)dx
∫05f(x)dx = areal af M1-areal af M2
Svar #2
09. november 2010 af 1518854 (Slettet)
men hvad er f(x)?? jeg ved ikke hvad jeg skal tage integralet af??
Svar #3
09. november 2010 af peter lind
Det behøver du heller ikke at kende. Det giver en sammenhæng mellem arealerne og integraler som kendes. Det er alt hvad du har behov for. Det er ikke meningen, at du skal foretage integrationen.
Svar #4
09. november 2010 af 1518854 (Slettet)
der står jo at jeg skal bestemme integralet fra 3 til 5 af f(x) er det så bare at skrive at det er - arealet af M2? altså -1?
og arealet af M1 er det så bare 2-1? de er ikke lige store de to områder på tegningen
Svar #5
09. november 2010 af peter lind
Det første er rigtigt. I den anden har du en fortegnsfejl. Skriv det ud i detaljer.
Svar #7
09. november 2010 af peter lind
∫05f(x)dx = ∫03f(x)dx+∫35f(x)dx Her kender du venstre side og på højre side kender du det sidste integral
Skriv et svar til: areal???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
