Fysik

lille opgave om opdrift?

09. november 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg kan ikke helt forstå opgaven, derfor ved jeg hellere ikke helt hvordan jeg skal beregne opgaven.

Opgaven lyder:

en lukket glasflaske skal vejes på en nøjagtig vægt i et laboratorium. Flasken har et ydre rumfang på cirka 0,5 L og vejer cirka 500 g.

Hvor nøjagtig skal vægten være for at det er nødvendigt at tage hensyn til opdriften fra luften?

Med venlig hilsen

Ludvig


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af mathon

      ρluft = p·M/(R·T) = (101325 Pa)·(0,029 kg/mol)/((8,31451 Pa·m3/(mol·K))·((273,15+20) K))
                                                                                                         = 1,20556 kg/m3 = 1,20556 g/L

vektorligning:      
                             Fop = -(V·ρluftg


skalarligning:
                             Fop / g = V·ρluft = (0,5 L) · (1,20556 g/L) ≈ 0,6 g

vægten skal således veje med 0,5 g's nøjagtighed


Skriv et svar til: lille opgave om opdrift?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.