Matematik

funktion

16. april 2005 af mathman (Slettet)
I(t) = 4,2+2,5sin(50*pi*t)
hvornår er I først gang 6,0??

kan dette passe:

6,0 = 4,2+2,5sin(50*pi*t)
1,8 = 2,5sin(50*pi*t)
18/25 = sin(50*pi*t
t = 0,0453
hvilket betyder efter 0,0453 sekunder?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2005 af -Linda- (Slettet)

Jeps!

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2005 af Renet (Slettet)

Hvis du så prøver at sætte 0,0453 ind som t kan du jo se det ikke git' 6. :(

(Sin^-1 ((6-4,2)/2,5)/(50*pi)) = 0,2932

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2005 af Renet (Slettet)

Emh det blev så lige ret uoverskueligt. :(

(6-4,2)/2,5 = sin(50*pi*t)
Sin^-1 ( (6-4,2)/2,5)) = 50*pi*t
Sin^-1 ( (6-4,2)/2,5)) / (50*pi) = t
t = 0,2932

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2005 af Duffy

BOP BOP BOP

Hvis du starter i t=0

er I første gang 6,0 til
tiden

t = 0,005117164493


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2005 af Renet (Slettet)

Ja..... Min regner stod så på deg. :(

Svar #6
16. april 2005 af mathman (Slettet)

umiddelbart giver
(6-4,2)/2,5 = sin(50*pi*t)
Sin^-1 ( (6-4,2)/2,5)) = 50*pi*t
Sin^-1 ( (6-4,2)/2,5)) / (50*pi) = t
ikke 0,005117164493
så vil du ikke skrive hvordan du er kommet frem til det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2005 af Duffy

Det er pærelet og lige-ud-af-landevejen:

6,0 = 4,2+2,5*sin(50*pi*t)

1,8 = 2,5*sin(50*pi*t)

18/25 = sin(50*pi*t)

arcsin(18/25) = 50*pi*t

t = arcsin(18/25)/(50*pi)

t = 0,005117164493



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Jo - det giver skam

t = arcsin(18/25)/(50pi) = 0.005117...

Det skulle du meget gerne få, hvis du indtaster

sin^(-1)((6-4.2)/2.5)/(50pi)

forudsat at vinkelmålet på grafregneren er indstillet til radian.

Hvis strømstyrken I i kredsløbet måles i ampere, er den således første gang 6.0A efter omtrent 5.1ms.

//Singularity

Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.