Matematik

Matematik!!!

10. november 2010 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen

Er i gang med en opgave så jeg ikke lige glad for, men håber I kan hjælpe mig....

Når jeg skal regne med potenser er der så nogle special regler???
 

Regn med potenser.

33 *23=27*8=216
3-1*32*34*3-2=27---> eller 0,33*9*81*0,11=26,4627 men så giver det ikke det samme resulat
63*34-25*43=15448 <-- når jeg taster allt dette på lommeregnern giver det resultat

(4+2)3=216 <-- på lommeregnern giver det de her, men hvad skal man egetlig med 3 tallet???

34+33-35=-135???

3-1+4-2???? ved ikke hvad jeg skal her og man kam ikke på lommeregnerne

 På Forhånd Tak
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af mathon

      33 · 23 = (3·2)3 = 63

      3-1·32·34·3-2 = 3-1+2+4-2 = 33


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2010 af pensionist (Slettet)

x-a = 1 / xa

Lommeregneren kan godt beregne det, du må have indtastet forkert  


Svar #3
10. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Hvad så med 63*34-25*43=15448 <-- når jeg taster allt dette på lommeregnern giver det resultat ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2010 af pensionist (Slettet)

15448 er korrekt, hvad er problemet?


Svar #5
10. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

hvordan skla jeg så regne det ud???


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2010 af mathon

63·34-25·43 = (2·3)3·34 - 25·(22)3 =

                           23·33·34 - 25·26

                           23·33+4 - 25+6

                           23·37 - 211

                         


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2010 af pige24 (Slettet)

(4+2) opløftet i 3

(4+2).(4+2).(4+2)=216


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2010 af pensionist (Slettet)

Vi skal vist have repeteret potensreglerne

am * an = a m+n

am * bm = (a*b)m


Svar #9
10. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Jeg forstår ikke den måde du regner med??? Er forvirret???? (Svar #6)


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2010 af pensionist (Slettet)

#6 benytter blot potensreglerne.

Vi er nok alle lidt forvirrede, for du har i grunden slet ikke fortalt os hvad opgaven går ud på.


Svar #11
10. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

jeg har fortalt hvad opgave går ud på at regn med potenser.. det står også øverst.......


Skriv et svar til: Matematik!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.