Matematik

Ligning

10. november 2010 af iinfinity (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej sidder og tænker over løsningen af denne ligning.. Er der nogle, som kan hjælpe mig??

Opgaven lyder:

Løs ligningen 2e2x-4ex=0 eksakt


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af NejTilSvampe

 faktoriser 2e^x ud

2e^x *(e^x - 2) = 0

bennyt nulregelen.

En anden metode hvis du er usikker på det med at faktorisere så kan du bruge substitutionsmetoden.

z = e^x

2z^2 - 4z = 0 => z = 2 v z = 0

=> e^x = 2 => x = ?


Svar #2
10. november 2010 af iinfinity (Slettet)

hmm den skal give ln2??


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2010 af NejTilSvampe

 #2 - korrekt.


Svar #4
10. november 2010 af iinfinity (Slettet)

Kan du så ikke vise hvordan du kommer frem til det?? Jeg kan sgu ikke lige komme frem til det :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2010 af NejTilSvampe

 e^x = 2 <=> x = ln(2)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.