Matematik

cirkel og linje

10. november 2010 af LSanonym (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.. kan nogen hjælpe mig med denne opgave?

En cirkel er givet ved parameterfremstillingen (x,y) = (3,4)+3(cos t, sin t)

En linje er givet ved parameterfremstillingen (x,y) = (0,1) + t(1,2)

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirkel og linje

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af mathon

ved omskrivning
                              cirkel:        (x-3)2 + (y-4)2 = 32

                              linje:          y = 2x + 1      


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2010 af mette48 (Slettet)

(x,y) = (3,4)+3(cos t, sin t)

(x,y) = (0,1) +s(1,2)

da de to t værdier ikke representerer samme værdi har jeg ændret den ene til et s

3+3cost=0+s

4+sint=1+2s

indsætter s=3+3cost i den nederste ligning

4+sint=1+2(3+3cost)

4+sint=7+6cost

sint=3+6cost

sin2t=9+36cost+36cos2t

1-cos2t=9+36cost+36cos2t                            cost kaldes x

1-x2=9+36x+36x2

37x2+36x+8=0

x=[-36±√(362-4*37*8)]/(2*37)   udregn selv og indsæt i s=3+3cost


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2010 af mathon

#1 fortsat:

skæring kræver

                                (x-3)2 + (2x+1-4)2 - 9 = 0                      som reduceres til

                                5x2 - 18x + 9 = 0

                                 x = 3   v   x = (3/5)                                som indsat på skift i y = 2x + 1 giver

                                 y = 7       y = (11/5)

skæringspunkterne
er således:

                                 S1 = (3,7)       S2 = ((3/5 , (11/5))


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2010 af mathon

detaljer

        cirkel:
                    (x-3)/3 = cos(t)

                    (y-4)/3 = sin(t)                              som kvadreres

                  

                    (x-3)2/32 = cos2(t)
                    (y-4)2/32 = sin2(t)                          som ved addition giver


                    (x-3)2/32 + (y-4)2/32 = 1

                    (x-3)2 + (y-4)2 = 32

        linje:
                    -2x =    -2t
                     y    = 1+2t                                    ligningerne adderes

                     y - 2x = 1

                     y = 2x + 1

      


Skriv et svar til: cirkel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.