Matematik

Matematik spg..

10. november 2010 af 1234564 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle.. Jeg har nogle forskellige opgaver i matematik for til i morgen, og der er et par stykker jeg ikke kan finde ud af:

1. 3(x2+6) = 6(x+7)
2. (2x +4)2 - (x+4)(x-4) = 144

Hvordan løser jeg de ligninger??

Og så er der denne opg. jeg heller ikke kan finde ud af:

I en retvinklet trekant er den mindste katete 35 cm kortere end den største katete.
Hypotenusen er 10 cm længere end den største katete.

a) Bestem længden af hver af siderne i trekanterne.
b) Beregn trekantens areal.


Er der nogle, der kan forklare mig, hvordan det er jeg gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af pensionist (Slettet)

Når du ganger ligningerne ud får du to andengradsligninger, som du så løser

Opgave 2

CB = mindste katete

CA = største katete

BA = hypotenusen

CB = CA - 35

BA = CA + 10

indsæt i CA2 + CB2 = BAog løs den andengradsligning i CA der fremkommer.


Skriv et svar til: Matematik spg..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.