Fysik

Opgave om effekt?

10. november 2010 af Amandakjel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa <3

Jeg mangler denne sidste opgave før jeg er færdig med min aflevering men ved ikke hvordan jeg skal lave den :(

En dampmaskine skal levere 22 kg damp pr. time. Maskinen tilsluttes en vandhane, hvor vandet er 20 grader C, varmt.

Hvilken effekt skal maskinen tilføre vandet ?

Mange hilsner

Amanda k.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af mathon

                         opvarmning af vand                          fordampning

       (22 kg)·(4,186 kJ/(kg·K))·((100-20) K )            (22 kg)·(2260 kJ/kg)


Svar #2
10. november 2010 af Amandakjel (Slettet)

men jeg forstår ikke helt når man siger 100 - 20 K

Skal jeg ikke bruge noget med 273 , da det skal være til kelvin ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2010 af mathon

                  ...temperaturændringen i Kelvin = temperaturændringen i Celsius...


Svar #4
10. november 2010 af Amandakjel (Slettet)

ok fordi jeg troede ellers jeg skulle skrive sådan her

100 - 20 + 273 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2010 af mathon

#1

                         opvarmning af vand                            fordampning

 E =     (22 kg)·(4,186 kJ/(kg·K))·((100-20) K )     +       (22 kg)·(2260 kJ/kg)  = 57087,4 kJ

                            P = E/t = (57087,4 kJ) / (3600 s) = 15,9 kW


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2010 af mathon

                                                  ΔK                          =                               ΔC
                                  (100+273) - (20+273)
= 100 + 273 - 20 - 273 = 100 - 20


Skriv et svar til: Opgave om effekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.