Matematik

Matematik: Hjælp...:)

10. november 2010 af Marie230 (Slettet)

 Hej med jer derude:)

Jeg har virkelig brug for hjælp til en opgave som jeg ikke kan forstår, så derfor ville jeg gerne have jeres hjælp.

Her kommer den...:

Hvor stort et overfladeareal har en cylinderformet dåse med højden 15 cm og en diameter på 12 cm?

På forhånd tak;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af PeterValberg

 hvis cylinderen (dåsen) både har bund og låg:

OA = π·d·h + 2·π·r2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2010 af Caly (Slettet)

O= π * d * h + 2 * π * r2


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2010 af PeterValberg

 #2 ja, forudsat at der hverken er top eller bund i dåse (det er med andre ord et cylinderrør så)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2010 af Birkebasse (Slettet)

Ved ikke om der er en anden formel for det.
Ellers kan du jo regne toppen og bundens overfladeareal ud, og derefter trække det fra dit resultat af den cylinderformede dåses overfladeareal.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2010 af mette48 (Slettet)

#3 der var du vist for hurtig, #2s formel er da  rigtig (eller har jan rettet den?)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2010 af PeterValberg

#5 den er rettet.... :-)

areal af den krumme overflade:  OA = π·d·h = 2·π·r·h

bunden:  A = π·r2

låget:   A = π·r2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
10. november 2010 af Marie230 (Slettet)

 Ok tak skal i have allesammen:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2010 af PeterValberg

det var så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik: Hjælp...:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.