Matematik

Differentier

10. november 2010 af Asal83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 er der nogen der ved hvad det bliver til x+1 der er differentieret ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Prøver du at finde en stamfunktion til x+1  ? Eller prøver du at differentiere  x+1  ?

I begge tilfælde er svaret på dit spørgsmål "Ja".


Svar #2
10. november 2010 af Asal83 (Slettet)

ja hvad er x+1 differentieret som????


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt den generelle formel

(xn)' = n·xn-1

til at differentiere funktionen x+1 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2010 af PeterValberg

Stamfunktionen til f(x) = x +1 er F(x) = 1/2x2 +x +k   (hvor k er integrationskonstanten)

den afledte funktion f'(x) = 1

det burde besvare dit spørgsmål, uanset hvad :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2010 af placebo321 (Slettet)

Konstanten forsvinder, og x differentieret giver 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2010 af PeterValberg

#5 nej, konstanten forsvinder ikke bare sådant, hvis vi taler om et ubestemt integrale

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
10. november 2010 af Asal83 (Slettet)

uha så x+1    f'(x) = 1 ????


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er korrekt.

Det følger af, at en ret linie har konstant tangenthældning.


Svar #9
10. november 2010 af Asal83 (Slettet)

tak venner


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2010 af placebo321 (Slettet)

Der er jo ikke i opgavebeskrivelsen nævnt noget om et ubestemt integrale, så konstanten forsvinder


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. november 2010 af PeterValberg

 #10

hvis du ikke integrerer i et interval, er det det ubestemte integrale, du finder og så skal integrationskonstanten k medtages

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Men opgavestilleren spurgte blot efter den afledede af (x+1) , se #2, #7 , så det er ikke så relevant her at inddrage en diskussion af bestemte eller ubestemte integraler.


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. november 2010 af PeterValberg

 #12

Sådan kan det nogen gange gå, når den ene tanke tager den næste :-)
ikke mere snak om integrationskonstanter i denne tråd.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.