Matematik

ligning

10. november 2010 af Blentk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har hældningen 4 og skal finde tangenterne til denne funktion: f(x)=x3x2+2

Hvordan skal det gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal finde de punkter, hvor grafen for f(x) har tangenthældning 4 ?

Løs ligningen f'(x) = 4 .


Svar #2
10. november 2010 af Blentk (Slettet)

 f(x)=x3-x2+2

f'(x)=3x2-2x

x=0,87 eller 1,54

(0,87:1,90) og (1,54:3,28)

er det rigtig regnet ud?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den første rod har forkert fortegn. Du bør skrive de eksakte udtryk først, og så udregne de numeriske værdier.

Endelig skal tangenternes ligninger bestemmes.


Svar #4
11. november 2010 af Blentk (Slettet)

 mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2010 af Henriksorensen (Slettet)

Forstod du, hvad du lavede?

Det er relevant, at du ved, hvorfor f'(x)=4. Du har ikke fået forklaringen i denne tråd, og da du ikke selv havde indset, at det nødvendigvis måtte forholde sig sådan, spår jeg, at du stadig ikke har styr på det logiske ræsonnement, du benytter dig af i denne typer af opgaver. Hvis du har forstået det fuldt ud nu - med lidt hjælp - er det bare super fint, men hvis du ikke har, så spørg! Du vil komme i problemer med mange opgaver i løbet af gymnasiet, hvis du ikke forstår dette punkt til bunds.


Svar #6
11. november 2010 af Blentk (Slettet)

Det tror jeg ikke jeg har, men du må godt forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2010 af Henriksorensen (Slettet)

Differentialkvotienten er hældningen til tangenten for grafen i punktet (x0,f(x0)).

Det bør og skal du kunne huske. Hver gang du har en hældning eller et spørgsmål omkring en tangent, bør det da virke naturligt for dig, at det nok har noget at gøre med differentialkvotienten.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.