Fysik

atomets energi efter fotonudsendelsen

11. november 2010 af fiskermadonna (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe ved simpelthen ikke hvad der skal gøres så det må gerne være lidt detalijeret :)

et atom udsender en forton hvis frekvens er 8.7*1014Hz

 Dette sker ved en elektronovergang, hvor atomet skifter fra en tilstand med høj energi til en tilstand med lavere energi.

Atomets energi inden fotonudsendelsen er -2.40 eV.
Beregn atomets energi efter fotonudsendelsen
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad har du selv prøvet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2010 af TwoStates (Slettet)

Energien af lys er givet ved:

E = h*c/λ

Så kan du vel selv herfra ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2010 af mathon

              Efoton = h·f = (4,13567·10-15 eVs) · (8,7·1014 s-1) = 3,60 eV

              Eefter = (-2,40 eV) - (3,60 eV) = -6,0 eV


Skriv et svar til: atomets energi efter fotonudsendelsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.