Matematik

Ligninger

11. november 2010 af ziggyagge (Slettet)

 Hej

"Bestem n´s skæringspunkt med linien m."

n=-x+4

m=2/3x+3

hvordan beregner jeg skæringspunktet??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af mathon

             n:    y = -x + 4

            m:    y = (2/3)x + 3                  øverste ligning trækkes fra nederste

                    0 = (5/3)x - 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2010 af mette48 (Slettet)

n:   y=-x+4

m:   y=2/3 x+3

sætter n=m

-x+4=2/3 x +3              find x og indsæt i en af funktionerne


Svar #3
11. november 2010 af ziggyagge (Slettet)

 så hvad bliver skæringspunktet?


Svar #4
11. november 2010 af ziggyagge (Slettet)

 hvad bliver x????? jeg får det til 1 og 1/3


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2010 af mathon

                   0 = (5/3)x - 1

                   (5/3)x = 1

                   x = (3/5)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2010 af mette48 (Slettet)

-x+4=2/3 x +3

4-3=(2/3+1)x

x=1/(5/3) =3/5

y=-3/5 +4 = 3 2/5


Svar #7
11. november 2010 af ziggyagge (Slettet)

" Ligger punktet (9,9) på m? begrund svaret med beregning"

wtf?????????


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2010 af mathon

                m: y = (2/3)·x + 3

                      y = (2/3)·9 + 3 ?


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.