Matematik

min lommeregner vil ikke udregne kvadratroden af...

11. november 2010 af natasjah (Slettet)

Hej kan ikke finde y for x giver enten to minusser eller to plusser.

a= 1

b= -18

c= 32

d= 196

jeg er ved at finde y= -b+-√d / 2a

= -18 +-√196 / 2*1 (dette kan jeg ikke regne på min lommeregner)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du husker din store multiplikationstabel, vil du genkende, at 196 = 142 , så

x = (-b±√d)/(2a) = (18±14)/2 ⇒ x = 16 ∨ x = 2 .

Deter jo simpel hovedregning.


Svar #2
11. november 2010 af natasjah (Slettet)

mange tak for hjælpen



Skriv et svar til: min lommeregner vil ikke udregne kvadratroden af...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.