Matematik
Rødder i Polynomie
17. april 2005 af
madsing (Slettet)
Hej,
Jeg er lidt usikker på følgende opgave.
Vis, at 4 er rod i polynomiet
g(x)=x^3-5x^2-2x+24
Håber nogen kan hjælpe...
//Madsing...
Jeg er lidt usikker på følgende opgave.
Vis, at 4 er rod i polynomiet
g(x)=x^3-5x^2-2x+24
Håber nogen kan hjælpe...
//Madsing...
Svar #3
17. april 2005 af 2835 (Slettet)
Du sætter vel 4 ind på x'es plads og summen skal så være lig med nul, eller du kan tegne funktionen ind på lommeregneren, og funktion skal så skære x-aksen ved x = 4
Svar #4
17. april 2005 af Epsilon (Slettet)
#3: Bemærk dog, at det er utilstrækkeligt at benytte grafregneren som argumentation, når spørgsmålet er formuleret;
"Vis, at 4 er rod (...)"
Man skal ved indsættelse vise, at g(4) = 0.
//Singularity
"Vis, at 4 er rod (...)"
Man skal ved indsættelse vise, at g(4) = 0.
//Singularity
Skriv et svar til: Rødder i Polynomie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
