Matematik

afstand fra punkt til linje(parameterfremstilling)

11. november 2010 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

har søgt på nettet om det... fandt følgende formel: 
|PoPx r| / |r|        
en formel vi ikke er blevet præsenteret for...

hvordan kan man ellers lave den..???


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af PeterValberg

 Er det rumgeometri eller plangeometri, vi er ude i ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. november 2010 af Yow! (Slettet)

....i rummet...


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af peter lind

Det nemmeste er nok at finde linjens ligning som f(x,y) = 0. Tværvektoren til retningsvektoren er normalvektor til linjen, så sammen med et vilkårligt punkt på linjen kan du finde f(x,y) = ax+by+c=0 Afstanden fra (x0,y0) til linjen er så |ax0+by0+c|/kvrod(a2+b2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2010 af PeterValberg

 #3 du skal lige have den tredje koordinat med :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2010 af peter lind

#3 er altså svaret ud fra at det var i planen. I stedet find ligningen for den plan der har tværvektoren til  linjens retningsvektor som normalvektor og som går gennem det givne punkt P. Find det punkt P1 hvor linjen skærer planen. Afstanden mellem P1 og P2 er det givne punkt


Svar #6
11. november 2010 af Yow! (Slettet)

hm... tværvektor i rummet? det lyder underligt i mine ører.....?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Lad linien være bestemt ved et punkt P0 samt en retningsvektor r . Ethvert punkt Q på linien kan da angives ved

OQ = OP0 + tr , t ∈ R

Lad der nu være givet et punkt P, og vi søger afstanden d fra P til linien. Vi søger altså det punkt Q på linien, så at PQ står vinkelret på linien, dvs så PQr = 0 . Vi har nu

PQ = PP0 + P0Q = PP0 + P0O + OQ = PP0 + tr . Vi får nu

PQr = PP0r + trr = 0 , hvoraf

t = -PP0r/|r|2 .

Afstanden d fra P til linien er da katete i en retvinklet trekant, hvis anden katete er |P0Q| og hvis hypotenuse er |PP0| . Da nu

|P0Q| = |t|·|r| , har vi

d2 + t2|r|2 = |PP0|2 , har vi

d2 = |PP0|2 - (PP0r)2/|r|2


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2010 af PeterValberg

 Ja, det lyder helt forkert

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: afstand fra punkt til linje(parameterfremstilling)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.