Matematik

Differentiering

11. november 2010 af Solbjorg (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hjælp hjælp. Jeg har en ligning, som hedder  f(x)= kvadratrod af (4-2x)... Hvordan differentierer jeg det, når der er tal med under kvadratroden? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af placebo321 (Slettet)

Du differentierer den efter reglen om differentiering af sammensatte funktioner. N.B. Det er ikke ligning, men en funktion.

Ydre funktion: √x     kaldes f

Indre funktion: 4-2x     kaldes g

der fælder:

f '(g(x))*g '(x)  (1)

Differentialkvotienten for √x = 1/(2*√x)

Differentialkvotienten for 4-2x = -2

Du indsætter dine værdier i formel (1):

f '(x) = 1/(2*√4-2x)*-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2010 af placebo321 (Slettet)

*gælder


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.