Matematik

Tragt: Gør rede at tragents overflade kan beskrives ved

12. november 2010 af FredzterbeatxD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med følgende opgave.

Vi har en tragt som er sammensat af en åben cylinder og en kegle, der kan rumme 40 dm3. Se vedhæftede fil, for tegning af tragten.

Jeg har bestemt cylinderens højde s, som funktion af r til: s=40/(π*r2)-2/3*r

Jeg skal nu gøre rede for, at tragtens overflade O som funktion af r kan beskrives ved O(r)=π*((√5)-4/3)*r2+80/r.

Den krumme overflade for keglen er givet ved: O=π*r*(√r2+2r), den krumme overflade for cylinderen er givet ved O=2*π*r*s

Derfor må den krumme overflade for hele tragten være givet ved: O=2*π*r*s+π*r*(√r2+2r), jeg kan bare ikke få det til at passe med denne O(r)=π*((√5)-4/3)*r2+80/r. Jeg har selvfølgelig indsat den fundne værdi for s i O=2*π*r*s+π*r*(√r2+2r)

Håber der er nogen der kan hjælpe mig

Vedhæftet fil: tragt.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2010 af peter lind

Den krumme overflade for keglen er πr*h = πr*2r) = 2πr2


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2010 af PeterValberg

hmmm, - kender du studienet.dk - der kan du få adgang til en glimrende besvarelse på denne opgave (det er fra STX A eksamenssættet fra 1. juni 2010)

https://www.studienet.dk/Opgaver/Opgave-15-Matematik-STX-A-juni-2010-S%C3%A6t-2-186335.aspx

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2011 af Kamilla2504 (Slettet)

Jeg sidder lige og kigger det vedhætede dokument igennem.

Resultatet der bliver fundet i a), ifht. overflade, stemmer ikke overens med opgaveformuleringens svar.

Der står nemlig 80/r i stedet for 40/r som der her er blevet fundet.

Er det mig der overser noget? 


Skriv et svar til: Tragt: Gør rede at tragents overflade kan beskrives ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.