Matematik

matematik

13. november 2010 af Ornela97 (Slettet) - Niveau: A-niveau

gangestykker med decimaltal " 50,5 x 311 " hvordan kan jeg gange det, når der ik er komma på den ene?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2010 af PeterValberg

 du kan jo fx vælge at gange tallene sammen som om der slet ikke var komma og så bare sætte kommaet tilbage igen i resultatet det samme antal pladser inde

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
13. november 2010 af Ornela97 (Slettet)

ok..


Svar #3
13. november 2010 af Ornela97 (Slettet)

kan du lave en exempel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2010 af PeterValberg

 2,2 x 3 = ?

vi lader som om, at der ingen komman er:

22 x 3 = 66

nu placeres komma (og det var en plads ind:

6,6 hvilket er facit.

---------------------------

2,5 x 4,5 = ?

uden kommaer

25 x 45 = 1125

nu skal der placeres et komma, i dette tilfælde skal den jo så to pladser ind, da begge tal havde et komma én plads inde

derfor bliver det rigtige facit 11,25

-------------------------------------------

jeg har antaget, at du godt kan gange tal sammen, der ikke er decimaltal

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
13. november 2010 af Ornela97 (Slettet)

ok tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2010 af PeterValberg

 det var så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.