Matematik

Hjælp til at differentiere vha 3 trins reglen

13. november 2010 af martinh777 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej 

Er der nogle der kan hjælpe med at differentiere denne funktion 2x^2+4x+3 vha tre trins reglen.

Jeg ved den skal give 4x+4, men kan ikke få det skrevet op i tre trins reglen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2010 af peter lind

1) Find f(x+h)

2) Find f(x+h)-f(x)

3) find (fx+h)-f(x))/h

4) Find grænseværdien for h -> 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2010 af pensionist (Slettet)

f(x) = 2x2 + 4x +3

så beregner du Δy = f(x0+h) -f(x0)

så kan du vist finde ud af resten - ellers spørg igen


Svar #3
13. november 2010 af martinh777 (Slettet)

 Hej 

Tak for hjælpen.

Jeg er kommet frem til det korrekte svar vha. tre trins reglen, men er lidt i tvivl om opstillingen.

Vil du skrive udregningerne op så jeg kan tjekke om mine udregninger er korrekte.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2010 af pensionist (Slettet)

y =  2x2+4x+3

Δy =2*(x + h)2 - 2x2 +4(x+h) - 4x +3-3

Δy =2*x2 + 4*x*h + 2*h2 -2*x2 + 4*x +4*h -4*x  +3 - 3

Δy = (4*x + 4)*h + 4*h +2*h2

Δy / h = 4*x +4 + 2*h

for h → 0 har vi da

dy / dx = 4*x +4


Svar #5
13. november 2010 af martinh777 (Slettet)

Super så havde jeg rigtig :)

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2010 af peter lind

#4 I 4. linje er der kommet et 4h for meget.


Skriv et svar til: Hjælp til at differentiere vha 3 trins reglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.