Matematik

Matematik

13. november 2010 af Thecoolstuff (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 i 2007 kostede en bærbar Dell Pc 2900 kr. Nu koster samme pc 4500 kr.

Hvor mange procent dyrere er pc´en blevet.

Jeg ved at jeg skal finde differencen, som er 1600 kr.

Men bagefter skal jeg så finde 1600 i procent af 4500 eller 2900?  er lidt i tvivl.

PÅ forhånd tak....


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2010 af ramme2 (Slettet)

Du skal sætte det oprindelige beløb i nævneren når du finder procentsatsen. I dette tilfælde 2900 kr.


Svar #2
13. november 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 Tak..

men hvis nu spørgsmål havde været hvor mange procent billigere var bærbaren?, ville det så være 4500 som jeg skulle finde procent af?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2010 af julie1000 (Slettet)

  Vis du siger 4500 kr er 100 %

så skal du dividere 100 med 4500 og ganger med 1600 kr

det vil så give omkring 35,5%


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#3 svaret er forkert da:

4500-2900 = 1600/2900 = 0,55 %

Kontrol: 2900*1,55 = ca 4500 kr

Så stigningen i procent er 55 %


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.