Matematik

(-3x^2 y^(-2) )^2

14. november 2010 af mfrlls (Slettet) - Niveau: B-niveau

(-3x2 y-2 )2

endnu en ....

= 3x4y4

eller = -3x4y-4 ??

forstår et slet ik.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af sørinestjerne (Slettet)

=> 9*x2*x2 * y^-2*y^-2

=> 9*x^4 * y^-4

.. tror jeg, ment vent på et andet svar, for jeg er ikke så god til reduktion.


Svar #2
14. november 2010 af mfrlls (Slettet)

hvorfor 9x4?

-3x*-3x*-3x*-3x=3x4 eller -3x4?

eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er hele udtrykket, der skal kvadreres, så hver faktor skal kvadreres :

(-3·x2·y-2)2 = (-3)2·(x2)2·(y-2)2 = 9·x4·y-4 , som også vist i #1.

Man benytter potensregnereglerne (a·b)n = an·bn


Svar #4
14. november 2010 af mfrlls (Slettet)

hmm, okay tak :)

tror jeg er med nu!


Skriv et svar til: (-3x^2 y^(-2) )^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.