Matematik

Linære funktioner

14. november 2010 af aios (Slettet) - Niveau: B-niveau

<p class="MsoNormal" style="mso-pagination:none;tab-stops:28.0pt 56.0pt 84.0pt 112.0pt 140.0pt 168.0pt 196.0pt 224.0pt 252.0pt 280.0pt 308.0pt 336.0pt; mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none"><span style="font-size:10.5pt; font-family:"Times New Roman";mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; color:#141413">Prisen på vareudbringning med et transportfirma er givet ved </o:p>

<p class="MsoNormal" style="mso-pagination:none;tab-stops:28.0pt 56.0pt 84.0pt 112.0pt 140.0pt 168.0pt 196.0pt 224.0pt 252.0pt 280.0pt 308.0pt 336.0pt; mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none"><span style="font-size:10.5pt; font-family:"Times New Roman";mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; color:#141413">f <span style="font-size:10.5pt;font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";color:#141413">(x)<span style="font-size:10.5pt;font-family:Helvetica;mso-bidi-font-family:Helvetica; color:#141413">=<span style="font-size:10.5pt;font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";color:#141413">15x<span style="font-size:10.5pt;font-family:Helvetica;mso-bidi-font-family:Helvetica; color:#141413">+<span style="font-size:10.5pt;font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";color:#141413">75,</o:p> <p class="MsoNormal" style="mso-pagination:none;tab-stops:28.0pt 56.0pt 84.0pt 112.0pt 140.0pt 168.0pt 196.0pt 224.0pt 252.0pt 280.0pt 308.0pt 336.0pt; mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none"><span style="font-size:10.5pt; font-family:"Times New Roman";mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; color:#141413">hvor f (x) er prisen (angivet i kr.) for at transportere varer x km.</o:p> <p class="MsoNormal" style="mso-pagination:none;tab-stops:28.0pt 56.0pt 84.0pt 112.0pt 140.0pt 168.0pt 196.0pt 224.0pt 252.0pt 280.0pt 308.0pt 336.0pt; mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none"><span style="font-size:10.5pt; font-family:"Times New Roman";mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; color:#141413"> </o:p> <p class="MsoNormal" style="mso-pagination:none;tab-stops:28.0pt 56.0pt 84.0pt 112.0pt 140.0pt 168.0pt 196.0pt 224.0pt 252.0pt 280.0pt 308.0pt 336.0pt; mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none"><span style="font-size:10.5pt; font-family:"Times New Roman";mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; color:#141413">Bestem prisen for at transportere varer 10 km. 15 * 10x + 75 = 225 kr.  <p class="MsoNormal" style="mso-pagination:none;tab-stops:28.0pt 56.0pt 84.0pt 112.0pt 140.0pt 168.0pt 196.0pt 224.0pt 252.0pt 280.0pt 308.0pt 336.0pt; mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none"><span style="font-size:10.5pt; font-family:"Times New Roman";mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; color:#141413">Beskriv, hvad konstanterne 15 og 75 fortæller om prisen på vareudbringningen?????? Nogle som kan hjælpe? :)</o:p> <p class="MsoNormal" style="mso-pagination:none;tab-stops:28.0pt 56.0pt 84.0pt 112.0pt 140.0pt 168.0pt 196.0pt 224.0pt 252.0pt 280.0pt 308.0pt 336.0pt; mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none"><span style="font-size:10.5pt; font-family:"Times New Roman";mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; color:#141413"> </o:p> <p class="MsoNormal" style="mso-pagination:none;tab-stops:28.0pt 56.0pt 84.0pt 112.0pt 140.0pt 168.0pt 196.0pt 224.0pt 252.0pt 280.0pt 308.0pt 336.0pt; mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none">

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af Beta5 (Slettet)


hejsa :)

15 = a, dvs. hældningen. i dit eksempel betyder det at for hver km. der skal køres, bliver der lagt en afgift på 15 kroner oveni

75 = b, dvs. begyndelses punktet/skæringen med y-aksen. Så i dit eksempel er det en fast afgift transportfirmaet har på, når de skal ud med varer (du ved lige som taxa'er har (; )

Håber du kan bruge hjælpen :)


Skriv et svar til: Linære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.