Matematik

2

14. november 2010 af mathise (Slettet)

hej jeg har en opgave som jeg sidder og spekulerer over så jeg håber der er nogle som vil hjælpe lidt

jeg har et lighedstegn --> =

på begge sider er der en masse x'ere f.eks --> 2x -15x +x=7x-5x+3x+1

men så er der også î anden tegn på nogle tal f.eks --> 4x2+7x-5x-9x2=2x+3x-x+2x+7x2+5x2

når jeg lægger x'erne i anden sammen og trækker fra får jeg dette antal x2 på begge sider--> -5x2= 12x2

så kunne jeg jo lægge 5x2 til på begge sider --> -5x2+5x2= 12x2+5x2 = 17x2

´jeg fjernede de mange x'ere for at gøre det overskueligt så i sandheden ser det sådan ud efter at jeg har fjernet x2 fra den ene side--> 7x-5x=2x+3x-x+2x+17x2

men hvad kan man så gøre for at fjerne 17x2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen 4x2+7x-5x-9x2=2x+3x-x+2x+7x2+5x2 reduceres. Saml alle leddene på den ene side af lighedstegnet og træk sammen, hvorved er fremkommer en 2.-gradsligning af formen ax2 + bx + c = 0, der så kan løses ved først at beregne diskriminanten d = b2 -4ac .


Svar #2
14. november 2010 af mathise (Slettet)

ok tak


Skriv et svar til: 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.