Matematik

Sider og vinkler

14. november 2010 af Santa77 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :) Jeg har en opgave som jeg ikke rigtig kan se hvordan jeg skal lave. Så jeg håber der er en der lige vil kigge på den for mig.

Den er vedhæftet, på forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Scs23110110814390.pdf

Svar #1
14. november 2010 af Santa77 (Slettet)

Hov det er forresten opgave 2 b


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Bestem vinkel E, betyder det at finde længden eller hvor mange grader vinklen er???


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er 4 opgaver i det vedhæftede opgavesæt. Opg 2 drejer sig om sider og vinkler. jeg formoder at det er den opgave, du tænker på.

a) BC er katete i en retvinklet trekant, hvor man kender den ene vinkel og den anden katete. Brug definitionerne for sin og cos i en retvinklet trekant. AB er hypotenusen i denne retvinklede trekant.

b) Vinkel E er vinkel i en anden retvinklet trekant, hvor man kender hypotenusen og hvor den ene katete FD har samme længde, som BC. Find vinkel E af sinusrelationen i den retvinklede trekant.

#2

En vinkels størrelse angives i grader.


Svar #4
14. november 2010 af Santa77 (Slettet)

Nåe ja, havde fuldstændig glemt at kigge på FD og BD. Hehe. Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2010 af Springhorn (Slettet)

Når først du har regnet opg. 2a ud, ved du hvad længen a er, og du ved nu også hvad længden e er, da den er den samme. Så bruger du bare sin.

Sin(E)=e/d (modstående over hypetenusen.)

Når du har fundet Sin(E), udregner du: (hvis nu du får resultatet 0,5, gør du sådan her)

E=sin-1(0,5)=30 grader.

Håber meget at det hjalp :)


Svar #6
14. november 2010 af Santa77 (Slettet)

:D


Skriv et svar til: Sider og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.