Matematik

rødder og potenser

15. november 2010 af Lipase (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Har lidt problemer med disse opgaver. Kan nogen hjælpe mig lidt igang? 

Opgaven: Undersøg ved eksakte regninger, om nedenstående ligninger er korrekte: 

a)  8/√6-2 = 4(√6+2)

b) 6/√45-√5 = 3√5/5

c) 8-√2/8+√2 = 33-8√2/31

Vil bare vide hvordan man laver den første opgave (a), derefter kan jeg prøve, at lave de andre med den metode som bliver vist.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Sæt parenteser, så det klart fremgår, hvad der divideres med hvad.

a) Forlæng med (√6 -2) . Brug kvadratsætningen.


Svar #2
15. november 2010 af Lipase (Slettet)

a) (8) / (√6-2) = 4(√6+2) 

b) (6) / (√45-√5) = (3√5) / (5)

c) (8-√2) / (8+√2) = (33-8√2) / (31)

#1

Skal jeg først regne kvadratroden af (√6), inden jeg ganger 4 ind i ledene?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, i a) får man jo

8/(√6 -2) = 4(√6 +2) ⇒ 8 = 4·(√6 +2)(√6 -2) = 4·((√6)2 -22) = 4·(6 -4) = 4·2 = 8. Ligningen er altså korrekt.


Svar #4
15. november 2010 af Lipase (Slettet)

#3

Hvad er det du gør ved denne her udregning: " 4·((√6)2 -22 " 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg benytter kvadratsætningen (a+b)(a-b) = a2 -b2 .


Svar #6
15. november 2010 af Lipase (Slettet)

#1

Den kvadratsætning man skal bruge er det ikke den her?

" To tals sum gange de samme to tals differens er kvadratet på det første minus kvadratet på det andet " 


Svar #7
15. november 2010 af Lipase (Slettet)

 Hvad skal jeg gøre i b) ? Der kan jeg ikke bruge kvadrat sætningen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2010 af pensionist (Slettet)

Opgave b

Gang "over kors" og gang derefter ud.


Skriv et svar til: rødder og potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.