Matematik

ligning

17. november 2010 af tomassongirl (Slettet)

1)

 y= 31.5*0,887^x

hvordan bestemmer jeg x udtrykt ved y?

2)

Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften

a= 20,3+61,4*0,884^x

hvor x er tiden.
hvordan bestemmer man  en forskrift for nitratindholdet som funktion af vitaminindholdet.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af NejTilSvampe

 1 )  

brug logaritmeregelen  log(aq) = q*log(a)

y / 31,5 = 0,887^x

log(y/31,5) = x*log(0,887)

x = log(y/31,5) / log(0,887)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.