Matematik

Matematik hjælp.

17. november 2010 af signeeeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej.. Nogen der kan hjælpe mig med disse to opgaver? de er uden hjælpemidler..

1004) undersøg om 1/2 er løsning til ligningen 8x^3+2x^2+x-3/2=0

1005 Bestem k så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3 +kx^2-3x+6


Det kan godt være de allerede er her inde, men kunne ikke rigtigt finde noget der hjalp mig.
Kan forstå jeg skal regne ligningerne ud, men kan bare ikke finde ud af det.. hjææælp:-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af NejTilSvampe

 1004 ) indsæt 1/2 istedet for x.

1005 ) løs ligningen (-2)^3 + k(-2)^2 -3(-2) + 6 = 0 mht. k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2010 af peter lind

1004) Erstat x med ½ og regn venstre side ud. Hvis resultatet bliver 0 er ½ rod ellers ikke

1005) sæt x =-2 ind i p(x) Der skal gælde p(-2) = 0


Svar #3
17. november 2010 af signeeeee (Slettet)

ja okay, men hvordan løser jeg de ligninger? det er lidt der mit problem ligger. kan ikke rigtigt få startet på det :)


Svar #4
17. november 2010 af signeeeee (Slettet)

 ????


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2010 af Hønsene (Slettet)

1004:

Ligningen er: 8x^3+2x^2+x-3/2=0 og du erstatter nu x med ½   --> 8(½)^3+(½)x^2+(½)-3/2=0

Hvis ovenstående giver 0 så er x = ½ og løsningen til opgaven.


Svar #6
17. november 2010 af signeeeee (Slettet)

 jamen.. hvordan finder jeg ud af det giver 0? har du regnet den ud? jeg tror jeg fik den til 64 eller noget...


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2010 af PeterValberg

 8·(1/2)3 + 2·(1/2)2 + 1/2 - 3/2 = 1 + 0,5 + 0,5 - 1,5 = 0,5 (≠ 0)

så dermed kan x = ½ ikke være en løsning til andengradsligningen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.