Matematik

diff. lign.

17. november 2010 af lisabella (Slettet)

Hej alle

Håber der er en, som kan hjælpe med følgende:

I en model antages det, at en bestemt populations vækst er sådan, at antallet N af individer i populationen til tidspunktet t (målt i døgn) tilfredsstiller differentialligningen:

dN/dt = ((0,08t - 1) / t) N

t > 0,5

Benyt modellen til at bestemme populationens væksthastighed til tidspunktet t=1, og bestem det tidspunkt, hvor antallet af individer i populationen er mindst.

Jeg har fået populationens væksthastighed til tidspunktet t=1 til -1104000, er det rigtigt??

og

 hvordan laver jeg anden del af opgaven?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af PeterValberg

 prøv lige at se denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=917799

det ligner samme opgave (selv om der er skrevet forkert i begyndelsen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
17. november 2010 af lisabella (Slettet)

Jeg må ikke bruge desolve, er der en anden måde hvorpå jeg kan finde N'(t)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2010 af PeterValberg

 se vedhæftede

kan se på scaningen, at der mangler lidt på første side ca. midt på ved højre kant
der skal stå y' + a(t)y = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:differentialligning.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2010 af mathon

eller
    se


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2010 af PeterValberg

#4 Nice, det er da meget lettere og så kan det gøres uden CAS :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: diff. lign.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.