Matematik

Skæring mellem mellem linje og vektorfunktion

17. november 2010 af symmetri (Slettet) - Niveau: A-niveau

En vektorfunktion er givet ved f(t)  =  (t^2 - 3 ; t^3 - 4t)

Linjen er:  Y = ½x + 3½

Hvordan bestemmer man vektorfunktionens skæring med denne?

Håber nogen vil/kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2010 af peter lind

Du sætter y = t3-4t og x = t2-3 ind i linjens ligning og løser den deraf fremkomne ligning i t.


Svar #2
17. november 2010 af symmetri (Slettet)

Den fundne t-værdi kan således blot sættes ind i vektorfunktionsudtryket for at finde skæringskoordinaterne. Er det korrekt forstået?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2010 af peter lind

ja


Svar #4
18. november 2010 af symmetri (Slettet)

Mange tak for hjælpen

I øvrigt hvordan kan man vide hvilken t-værdi man skal benytte?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis den resulterende ligning i t har mere end een løsning, kan der være mere end eet skæringspunkt.


Skriv et svar til: Skæring mellem mellem linje og vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.