Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
tak gud for den der hjælper her!
18. april 2005 af
61331476 (Slettet)
hey jeg har virkeligt brug for hjælp til denne regnskabsanalyse. er det rigtigt det jeg har skrevet? argh hjælp! :S
Regnskabsanalyse:
2000 2001 2002 2003 2004
nettoomsætning : 14.797 14.384 14.923 15.434 16.345
resultat før skat : 724 480 750 1.029 1.100
egenkapital : 6.351 6.636 6.842 7.267 7.935
balancesum : 13081 13158
overskudsgrad (resultat før renter / omsætning)*100
2000 : (717/14797)*100 = 4,85 %
2001 : (605/14384)*100 = 4,21 %
2002 : (721/14923)*100 = 4,83 %
2003 : (1109/15434)*100 = 7,19 %
2004 : (1083/16345)*100 = 6,73 %
Som man kan se har Danfoss’ overskudsgrad, som udtrykker hvor stor en del af omsætningen der er tilbage efter faste og variable omkostninger, fra år 2000 til 2002 ligget lige omkring 5 % hvilket ikke er noget dårligt. I 2003 steg overskudsgraden til 7,19 % hvilket er et rigtigt godt tal da de har tjent mere i dette år. I 2004 faldt den til 6,73 %, men dette er dog stadig ikke noget dårligt resultat.
afkastningsgrad : (resultat før renter / samlede aktiver) * 100
2000 : (717/11727)*100 = 6,20 %
2001 : (605/11945)*100 = 5,06 %
2002 : (721/12272)*100 = 5,88 %
2003 : (1109/13081)*100 = 8,5 %
2004 : (1083/13158)*100 = 8,23 %
Danfoss har en rigtig god rentabilitet. Hvis vi kigger nærmere på henholdsvis overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed må vi konstatere at den gode afkastningsgrad hverken dækker over en høj overskudsgrad og en lav omsætningshastighed eller omvendt.
aktivernes omsætningshastighed : omsætning / samlede aktiver
2000 : 14797/11727 = 1,26
2001 : 14384/11945 = 1,20
2002 : 14923/12272 = 1,22
2003 : 15434/13081 = 1,18
2004 : 16345/13158 = 1,24
Kigger vi på denne graf over aktivernes omsætningshastighed kan vi se at Danfoss har svinget lidt med hvor mange gange den investerede kapital er blevet omsat i det pågældne år. Efter at have været helt nede på 1.18 i 2003, har Danfoss dog formået at hive den op på 1.24 hvilket er det næstbedste resultat de har haft i de sidste 5 år.
egenkapitalens forrentning : (Resultat efter renter/egenkapitalen) *100
2000 : (742/6351)*100 = 11,67 %
2001 : (480/6636)*100 = 7,23 %
2002 : (750/6842)*100 = 10,96 %
2003 : (1029/7267)*100 = 14,16 %
2004 : (1100/7935)*100 = 13,86 %
Hvis vi sammenligner egenkapitalens forrentning med afkastningsgraden kan man sige at virksomheden har tjent på fremmedkapitalen, da afkastningsgraden ligger over den rente Danfoss har stiftet gæld til.
soliditetsgrad : (Egenkapital / samlede aktiver)*100
2003 : (7267/13081)*100 = 55,5 %
2004 : 7935/13158)*100 = 60,3 %
Danfoss’ soliditetsgrad steg 55,5 % til 60,3 % i 2004. Udover at denne høje soliditetsgrad betyder for Danfoss at de har lettere ved at klare tab i fremtiden, og større mulighed for at investere uden at skulle foretage noget lån, så betyder det også at Danfoss har klaret sig bedre end i 2003 hvor soliditetsgraden var 55,5 %. At soliditetsgraden er høj behøver nødvendigvis ikke at betyde at det går godt, men det betyder at Danfoss har haft et overskud stort nok til at kunne købe sig til en større andel af de samlede aktiver.
likviditetsgrad : omsætningsaktiver / kortfristet gæld
2003 : (7119/3720) = 1,9
2004 : (6605/3228) = 2,05
Regnskabsanalyse:
2000 2001 2002 2003 2004
nettoomsætning : 14.797 14.384 14.923 15.434 16.345
resultat før skat : 724 480 750 1.029 1.100
egenkapital : 6.351 6.636 6.842 7.267 7.935
balancesum : 13081 13158
overskudsgrad (resultat før renter / omsætning)*100
2000 : (717/14797)*100 = 4,85 %
2001 : (605/14384)*100 = 4,21 %
2002 : (721/14923)*100 = 4,83 %
2003 : (1109/15434)*100 = 7,19 %
2004 : (1083/16345)*100 = 6,73 %
Som man kan se har Danfoss’ overskudsgrad, som udtrykker hvor stor en del af omsætningen der er tilbage efter faste og variable omkostninger, fra år 2000 til 2002 ligget lige omkring 5 % hvilket ikke er noget dårligt. I 2003 steg overskudsgraden til 7,19 % hvilket er et rigtigt godt tal da de har tjent mere i dette år. I 2004 faldt den til 6,73 %, men dette er dog stadig ikke noget dårligt resultat.
afkastningsgrad : (resultat før renter / samlede aktiver) * 100
2000 : (717/11727)*100 = 6,20 %
2001 : (605/11945)*100 = 5,06 %
2002 : (721/12272)*100 = 5,88 %
2003 : (1109/13081)*100 = 8,5 %
2004 : (1083/13158)*100 = 8,23 %
Danfoss har en rigtig god rentabilitet. Hvis vi kigger nærmere på henholdsvis overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed må vi konstatere at den gode afkastningsgrad hverken dækker over en høj overskudsgrad og en lav omsætningshastighed eller omvendt.
aktivernes omsætningshastighed : omsætning / samlede aktiver
2000 : 14797/11727 = 1,26
2001 : 14384/11945 = 1,20
2002 : 14923/12272 = 1,22
2003 : 15434/13081 = 1,18
2004 : 16345/13158 = 1,24
Kigger vi på denne graf over aktivernes omsætningshastighed kan vi se at Danfoss har svinget lidt med hvor mange gange den investerede kapital er blevet omsat i det pågældne år. Efter at have været helt nede på 1.18 i 2003, har Danfoss dog formået at hive den op på 1.24 hvilket er det næstbedste resultat de har haft i de sidste 5 år.
egenkapitalens forrentning : (Resultat efter renter/egenkapitalen) *100
2000 : (742/6351)*100 = 11,67 %
2001 : (480/6636)*100 = 7,23 %
2002 : (750/6842)*100 = 10,96 %
2003 : (1029/7267)*100 = 14,16 %
2004 : (1100/7935)*100 = 13,86 %
Hvis vi sammenligner egenkapitalens forrentning med afkastningsgraden kan man sige at virksomheden har tjent på fremmedkapitalen, da afkastningsgraden ligger over den rente Danfoss har stiftet gæld til.
soliditetsgrad : (Egenkapital / samlede aktiver)*100
2003 : (7267/13081)*100 = 55,5 %
2004 : 7935/13158)*100 = 60,3 %
Danfoss’ soliditetsgrad steg 55,5 % til 60,3 % i 2004. Udover at denne høje soliditetsgrad betyder for Danfoss at de har lettere ved at klare tab i fremtiden, og større mulighed for at investere uden at skulle foretage noget lån, så betyder det også at Danfoss har klaret sig bedre end i 2003 hvor soliditetsgraden var 55,5 %. At soliditetsgraden er høj behøver nødvendigvis ikke at betyde at det går godt, men det betyder at Danfoss har haft et overskud stort nok til at kunne købe sig til en større andel af de samlede aktiver.
likviditetsgrad : omsætningsaktiver / kortfristet gæld
2003 : (7119/3720) = 1,9
2004 : (6605/3228) = 2,05
Svar #1
18. april 2005 af madsbs (Slettet)
"Hvis vi kigger nærmere på henholdsvis overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed må vi konstatere at den gode afkastningsgrad hverken dækker over en høj overskudsgrad og en lav omsætningshastighed eller omvendt."
Uha; jeg skal nævne, at AG findes som AOH x OG,så der er bestemt en sammenhæng mellem nøgletallene.
Jeg ville også sammenligne AG med markedsrenten og konstatere at AG er højere end denne (da markedsrenten er på ca. 4%), men at AG ikke er super høj.
I øvrigt skal det bemærkes, at det at virksomheden tjener på at arbejde med gæld taler for et lille forhold mellem egenkapitalen og de samlede aktiver (soliditeten).
Ellers gode kommentarer.
MVH
Mads B. Sndergaard
BeståHH
http://www.bestaahh.dk
Uha; jeg skal nævne, at AG findes som AOH x OG,så der er bestemt en sammenhæng mellem nøgletallene.
Jeg ville også sammenligne AG med markedsrenten og konstatere at AG er højere end denne (da markedsrenten er på ca. 4%), men at AG ikke er super høj.
I øvrigt skal det bemærkes, at det at virksomheden tjener på at arbejde med gæld taler for et lille forhold mellem egenkapitalen og de samlede aktiver (soliditeten).
Ellers gode kommentarer.
MVH
Mads B. Sndergaard
BeståHH
http://www.bestaahh.dk
Skriv et svar til: tak gud for den der hjælper her!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
