Matematik

Ligning for en tangent...

18. november 2010 af Krustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har fået følgende funktion:

f(x)= -x^4-2x^3+3x^2+1

Jeg skal så bestemme en ligning for tangenten, til grafen for f i punktet P(-2,f(-2))

Hvordan gør jeg det? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen for tangenten til grafen for f(x) i punktet (x0 , f(x0)) er

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)


Svar #2
18. november 2010 af Krustin (Slettet)

 er det så

= f'(-2) * (x+2) + f(-2)?


Svar #3
18. november 2010 af Krustin (Slettet)

 Er det

y=-4x +5

eller

y = -4x + 37

Hvis det altså er nogle af dem :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Udtrykket i #2 er korrekt. Og da f'(-2) = -4, og f(-2) = 13 , er det dit første bud, der er korrekt.


Svar #5
18. november 2010 af Krustin (Slettet)

 Tak :)

Lige en ting mere.

Tangenten er også en tangent til en graf for f i et andet punkt, som hedder Q

Hvordan bestemmer jeg koordinatsættet til punktet Q ? 


Skriv et svar til: Ligning for en tangent...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.