Matematik

Matematik?

19. november 2010 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen
Jeg har brug for hjælp.. Jeg forstår ikke ret meget af det, da det handler om sandsynlighed.. Håber I kan hjælpe mig. På forhånd tak

DETTE ER INFORMATION
I Jasmins klasse spiller de terningespillet Meyer i en matematiktime.
Meyer spilles med to terninger, der kastes samtidig.
I reglerne står blandt andet:
Første spiller kaster terningerne, men skjuler kastet for de øvrige spillere. Han erklærer derefter, hvad han har slået, idet det dog er tilladt at lyve (bluffe).
Kombinationerne har følgende rabgorden:

- 1 og 2: Meyer, som er det bedste slag
- 1 og 3: Lille Meyer
- 6 og 6: Par 6
- 5 og 5: Par 5

  . . .

- 1 og 1: Par 1
- 6 og 5: 65
- 6 og 4:64

 . . .

- 6 og 1: 61
- 5 og 4: 54

 . . .

- 4 og 3: 43

. . .

3 og 2: 32, som er det dårligste slag

Kastes fx en 4'er og en 5'er, betegnes slaget 54, da dette er større end 45. Dermed tæller 45 ikke med som er slag

Opgaven lyder sådan:
Bestem sandsynlighed for at få Meyer i et slag.
jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal???????


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2010 af emul0c

Sandsynligheden for at få Meyer i ét slag er præcis den samme som at få en hvilken helst anden kombination i ét slag.

For at få Meyer skal du enten slå 1-2 eller 2-1.
Det vil altså sige at chance for at du slår en 1'er eller en 2'er = 2/6.
Dernæst skal du så ramme den modsatte, hvilket vil sige du har sandsynligheden 1/6

Sandsynligheden for at ramme Meyer i første hug vil derfor være: (2/6) * (1/6) = 5,5556%.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2010 af emul0c

Du kunne også lave det som at du har sandsynligheden for først at ramme en 1'er (1/6) og derefter en 2'er (1/6) = 0,0277778, plus du har muligheden for at først rammen en 2'er (1/6) og derefter en 1'er (1/6) = 0,0277778.
0,0277778 + 0,0277778 = 0,05556 = 5,5556%.


Svar #3
19. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

jeg har sagt 2/6 * 1/6=2/36=--> (forkorter til) 1/18. Er det rigtig gjort???


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2010 af emul0c

Det lyder meget rigtigt :)


Svar #5
20. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Hvad med denne opgave. jeg ved ikke rigtig om jeg har lavet den rigtig... håber i kan hjælpe mig...

Begrund, at der er større chance for at få slaget "53" end slaget "par 6"

2/6 * 1/6 =53=2/36=1/18

1/6 * 1/6=par 6=1/36


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2010 af emul0c

Lige præcis ;-)

Fordi du med den første terning i tilfældet med 53 enten kan slå en 5'er eller en 3'er - dernæst skal du så slå den modsatte.
Med par 6 der skal du ramme en 6'er med første terning og derefter en til.
Så ja som du har skrevet:

53: = 2/6 * 1/6 = 1/18.
Par 6: 1/6 * 1/6 = 1/36.


Svar #7
20. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Spilleren før Jasmin slår "65"
Bestem Jasmins chance for at slå et bedre slag.
Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre... håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2010 af emul0c

Well, du kan jo starte med at finde ud af hvilke slag der er bedre?

Dvs. par 1, par 2, par 3, par 4, par 5, par 6, lille meyer og meyer.

Sandsynligheden for at slå par 1 = sandsynligheden for at slå par 2 ... = sandsynligheden for at slå par 6 = 6 * 1/36 = 6 / 36 = 1/6.

Derudover har du også sandsynligheden for at slå lille meyer (1-3, 3-1) =1/18 (som fra tidligere) og meyer (1-2, 2-1) = 1/18 (som fra tidligere).

Du har så at sandsynligheden for at slå noget der er bedre end 65 = 1/6 + 1/18 + 1/18.

Så skal du bare lægge de tre sandsynligheder sammen. Hint: 1/6 = 3/18.


Skriv et svar til: Matematik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.