Matematik

Differential ligning

20. november 2010 af Fiction30 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej med jer.

Jeg har et lille problem.

Lad h(t) være funktionen defineret ved h(t) = t^2 +t.
Afgør i hånden om funktionen y(t) = e^h(t) er
en løsning til følgende differentialligninger:

(a) y'(t) = (h(t)-1)y(t)
(b) y'(t) = 2ty(t)+y(t)

a) y'(t)=e^(ht)*h

y'(t)-(h(t)-1)y(t)=e^(ht)*h-(t^2+t-1)*e^(h(t))

Hvad er det jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2010 af mette48 (Slettet)

y(t) = e^h(t)

y'(t)=e^h(t)*h'(t)

h(t)=t^2+t

y'(t)=y(t)*(2t+1) = ganger ind i ()

2ty(t)+y(t)


Svar #2
21. november 2010 af Fiction30 (Slettet)

Det kan da ikke passe eller?

du benytter dig jo ikke at h(t)? og hvordan er fortegnet inde i parantesen skifter fra -1 til +1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2010 af mette48 (Slettet)

Jeg benytter da h(t) når jeg findery'(t) som indeholder h'(t), som er regnet ud og indsat i 4 linie

Jeg kan ikke se nogle steder hvor der står - inde i parentesen

løsningen svarer til b)


Svar #4
21. november 2010 af Fiction30 (Slettet)

aaah ok mange tak. Det var fordi jeg kiggede på a) i stedet for b) :=).


Skriv et svar til: Differential ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.